Su diyeti nedir ? Nasıl yapılır

Su diyeti nedir? Su diyeti nasıl yapılır? Su diyeti ile kaç kilo verilir? bütün soruların cevabını sizler için araştırdık.

Su diyeti nedir? Nasıl yapılır

Su diyeti son zamanlarda popülerliğini kuruyan ve her gün daha çok ilgi gören bir diyet türüdür. Su diyeti isminden de anlaşıldığı gibi bol miktarlarda su ve sıvı tüketilmesiyle uygulanmaktadır. Kalori miktarı oldukça düşüktür ve hızlı kilo vermenizi sağlamaktadır.

İnsanlar hayalindeki kilolara ulaşmak için farklı diyet listeleri uygulamaktadırlar. En hızlı ve etkili diyetler arasında hafta 10 kg vermeniz mümkün olmaktadır. Kimi doktorlar, diyetisyenler bu su diyetini önermemektedir. Hızlı kilo vermek insan sağlığını olumsuz etkileyebilmektedir.

Su diyeti

İnsan vücudunun ortalama yüzde 70 mişi su bulunmaktadır. Suyun hayatımızdaki önemi çok yüksektir. Günde ortalama yetişkin bir insan 3 litre su içmelidir. Su vücudumuzdaki metabolizmayı hızlandırmakta ve daha sağlıklı bir yaşam sürdürmemiz için en önemli bir besin kaynağıdır. Bu yazımızda su diyeti hakkında bilinmesi gerenleri ve su diyeti listesini anlatacağız.

Su diyeti nasıl yapılır?

Su diyeti, belirli bir süre sadece su içmeyi içeren popüler bir diyettir. Bu diyet, sayısız faydası nedeniyle giderek daha popüler hale geldi. Bu yazıda, su diyetinin faydalarını, bu diyete nasıl başlayacağımızı ve diyeti sürdürmek için ipuçlarını okuyacaksınız.

Bu diyetinin vücut için sayısız faydası vardır. Birincisi, toksinleri ve atık ürünleri dışarı atarak vücudu detoksifiye etmeye yardımcı olmaktadır. İkincisi, kalori alımını azaltarak ve metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Üçüncüsü, bağırsak hareketlerini düzenleyerek sindirimi iyileştirmeye yardımcı olmaktadır. Son olarak, cilt rengini ve genel cilt sağlığını iyileştirebilmektedir.

Bu diyete başlamak, özellikle yeni başlayanlar için oldukça zor olabilmektedir. İlk adım, katı gıda alımını kademeli olarak azaltmak ve su tüketimini arttırmaktır. Günde en az 8-10 bardak su içmek önemlidir. Metabolizmayı hızlandırdığı ve sindirime yardımcı olduğu için ılık su içilmesi de önerilir. Sizlere 7 günlük su diyeti listesi paylaştık.

7 Günlük su diyeti listesi

Önemle belirtmek isteriz yapacağınız bu diyeti bir diyetisyen kontrolünde yapmanızdır. Sitemizdeki bu yazılar sadece bilgilendirme amaçlıdır.

1.Gün

Sabah: Taze sıkılmış 3 bardak portakal suyu.
Ara öğün: 1 bardak su
Öğle: meyve salatası
Ara öğün: 1 bardak su
Akşam: 200 gram mangalda kırmızı et.
Son ara öğün: 2 bardak su

2.Gün

Sabah: 2 adet organik köy yumurtası 2 bardak su
Ara öğün: 1 adet taze havuç
Öğle: 1 adet kırmızı elma
Ara öğün: 2 bardak su
Akşam: fırında balık 2 bardak su
Son ara öğün: 3 bardak su

3.Gün

Sabah: 1 bardak elma suyu haşlanmış patates
Ara öğün: 2 bardak su
Öğle: haşlanmış ıspanak 2 bardak su
Ara öğün: 1 dilim karpuz
Akşam: haşlanmış tavuk 3 bardak su

4.Gün

Sabah: tereyağlı kızarmış ekmek süt
Ara öğün: 1 bardak su
Öğle: karışık meyve salatası
Ara öğün: taze sıkılmış meyve suyu
Akşam: bonfile 250 gram 2 bardak su

5.Gün

Sabah: 1 adet haşlanmış yumurta süt
Ara öğün: 2 bardak.su
Öğle: haşlanmış kereviz 2 bardak su
Akşam: mangalda tavuk 2 bardak su

6.Gün

Sabah: 2 bardak elma suyu
Ara öğün: 1 bardak su
Öğle: haşlanmış brokoli salatası 2 bardak su
Akşam: çoban salata 2 bardak su

7.Gün

Sabah: 2 bardak süt
Ara öğün: 2 bardak su
Öğle: haşlanmış kereviz 2 bardak su
Akşam: mangalda biftek 2 bardak su

Su Diyetinin yararları nelerdir?

Su diyetinin yararları, diyete başladığınız günden itibaren görmeye başlayacaksınız. Diyetin yararlarını şöyle sıralayabiliriz.

  • Vücuttaki fazlalık yağların atılmasını sağlar.
  • Vücuttaki toksinleri dışarı atmaktadır.
  • Kilo vermeye yardımcı olmaktadır.
  • Vücuttaki kurumaların önüne geçmiş olur.
  • Günlük yaşantınızı daha rahat geçirmenizi sağlamaktadır.
  • Tokluk hissi yaratır.
  • Sindirim sisteminiz hızlanır. Gıdaları daha rahat sindire bilirsiniz.
  • Metabolizma hızlanır hızlı kilo vermeyi sağlar.

Su diyetinin zararları nelerdir?

Kısa sürede kilo verdiren olarak bilinmesiyle, insanların çok yöneldiği diyet türleri arasındadır. Diyetisyen kontrolünde uygulanmadığı zaman, bir çok sağlık sorununu beraberinde getirmektedir. Diyetisyenlerin önerdiği diyet listesinden çıkmamanız ve en ufak rahatsızlıkta doktora başvurmanız gerekmektedir. Böbrek hastaları, şeker hastaları kesinlikle bu diyeti uygulamaması gerekiyor. Diyet uygulandıktan 5 gün sonra kesinlikle bırakılmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu